Day 1: A New Adventure begins

 Zaterdag 12 september 2020

Is het eindelijk zo ver?! Hebben we onze koffers en de coronaproof reisbox gemaakt? Gooien we alles in de auto en zijn we eindelijk weg? Heeft Tom een roadbook gemaakt op drie dagen tijd? JA! Een nieuwe roadtrip kan eindelijk van start gaan.


Rond 7u30 vertrekken we vanuit ons huisje en rijden richting Lauterbrunnen in Zwitserland. Weliswaar bezoeken we nog andere landen, maar alles zal last-minute geboekt worden. Zoals ook bij deze bestemming hebben we pas halsoverkop op maandag 7 september (onze huwelijksverjaardag) beslist om naar Zwitserland te reizen. Ons logement hebben we op dinsdag 8 september geboekt via VRBO. Het is een goeie acht uur rijden tot in Lauterbrunnen. 

Het is redelijk druk op de baan, maar al snel zijn we uit BelgiĆ«, waar we nog net aan de grens met Luxemburg de tank volgooien. Al snel rijden we terug in een ander land, namelijk Frankrijk. Hier betalen we twee keer tol, een totaal van 9,90 euro. De landschappen veranderen ook van vlaktes naar de eerste kleine heuveltjes. 


Net voor de Zwitserse grens, houden we onze lunchpauze. De parking staat behoorlijk vol en we eten ons lunchpakket in de auto op. Gelukkig zijn de toiletten hier gratis en is het dragen van een mondmasker verplicht. Na een klein half uurtje zijn we bij de Zwitserse grens en kopen ons vignet voor 40 Zwitserse frank of een 37,15 euro. Het blijft druk verkeer langs beiden kanten, maar gelukkig komen de bergen meer en meer tevoorschijn. 


Om 17u arriveren we bij ons appartement in Lauterbrunnen. We zien hier reeds drie watervallen net bij ons logement. Het appartement is trouwens ook goed proper en het uitzicht is zeer mooi vanop ons terras. 
We halen onze spullen uit de auto, waarbij ik nog extra cleaning doe van de deurklinken, keukenkasten, schakelaars en kranen met de desinfecteerspray uit onze coronaproof reisbox. ;) Net bij het appartement is er over het water een kleine camping met winkeltje. We kunnen vanuit ons appartement te voet hier naartoe, want over het water is er een brug. Met onze boodschappentas en mondmaskers kopen we alvast wat lekkernijen voor de komende dagen. Hmm, raclette met stokbrood en een lekker wijntje voor Tom. 

We eten buiten op het terras en zien de bergen met sneeuw nog meer tevoorschijn komen. 

Na ons avondeten, typ ik de eerste dag van ons nieuw avontuur. Hoewel de uitzichten wel mooi zijn, mis ik toch nog een beetje dat extra gevoel... Komt het door de drukte vanop de baan, of door het minder ongerepte? Tijd en de wandelingen van onze komende dagen zal hierover meer duidelijkheid geven. Slaapwel en tot morgen. 

Weer: zonnig, wolkjes, 26 °C

Reacties

  1. Wat een uitzicht van uit je appartement! Adembenemend, zou er ook wel uren kunnen zitten op het terras! Foto's die national geographic waardig zijn!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten