Day 10: A visit to Luzern and souvenir shopping

Maandag 21 september


Rond 6u30 komt Tom wakker van de wekker. Hij kijkt of de uitzichten bij Mount Pilatus zichtbaar zijn vandaag. Helaas is het zicht enorm beperkt door de wolken. Hierdoor staan we pas op om 8u15. We eten nog wat yoghurt met fruit en vertrekken met de auto naar het stadje Luzern. We rijden langs vele tunnels en enkele kronkelbanen. 

Na een autorit van 1u20 arriveren we in Luzern. We parkeren de auto bij de parkeergarage Alt-stadt. Van hieruit wandelen we eerst naar de Spreuerbrücke. Dit is een houten overdekte brug uit 1408 die een lengte van 81 meter heeft. Langs het water zitten hier enorm veel kleine mugjes. We blijven hier dus niet lang staan en wandelen naar de Musegg muur en zijn negen torens. Deze muur is 800 meter lang en werd gebouwd in de 15de eeuw ter bescherming van Zwitserland. Het is één van de best bewaarde muur en torens van Zwitserland. Het is een wandeling naar boven en de zon is hier goed aan het schijnen. Wederom moeten we onze truien uitdoen. We wandelen enkele torens binnen, maar zijn niet zo onder de indruk. Vervolgens wandelen we naar het leeuwenmonument. Het herdenkt de Zwitserse garde die in 1792 het leven lieten in verdediging van het Tuilerieënpaleis van de koning Lodewijk XVI van Frankrijk. Helaas zijn ze vandaag de fonteinen aan het reinigen en toont het minder mooi dan op het internet. 

Daarna wandelen we naar de kerk van St. Leodegar. We nemen vlug een kijkje binnen in de kerk. 
Terug buiten, wandelen we naar de winkelstraat. Er is een chocoladeshop met bakkerij waar we broodje kopen voor onze lunch. We zoeken naar een plekje om dit ergens rustig te kunnen opeten, maar overal stinkt het naar de sigaretten of de pipi. Het doet mij een beetje denken aan Brussel. Als laatste bezoeken we nog de kapelbrug. Dit is eigenlijk het mooiste wat we gezien hebben. Het is een houten overdekte brug uit 1365 met een lengte van 204,7 meter. 
In het midden van de brug bevindt zich de watertoren (Wasserturm), die in al die jaren verschillende functies heeft gehad. Hij heeft gediend als martelkamer, als gevangenis, als schatkamer en als archief. De toren is 43,5 meter hoog en is achtkantig. 

Hierna houden we het voor bekeken en wandelen we terug naar de auto bij de parkeergarage. We vonden het hier niet zo de moeite en we beslissen om bij het Lungernersee onze broodjes te gaan opeten. Een latere lunch met uitzicht!


Na onze lunch rijden we naar Interlaken. Hier hebben ze grote souvenirshops, alsook een reuzenrad. 


We kuieren langs enkele winkeltjes, maar toch heb ik nog steeds niet het perfecte aandenken van Zwitserland kunnen vinden. 


Op het einde van de winkelstraat zien we nog een hele grote souvenirshop en bij het binnenwandelen, zie ik meteen wat ik zocht. Een houten koe met belletje en daarop de bergen! Die gaat mee voor in de collectie! Ook vinden we nog een leuk aandenken van de Matterhorn. Super! Hierna rijden we nog naar de winkel voor de laatste aankopen in ons appartement te Zwitserland. 

Terug op de baan zien we nogmaals koeien rondlopen op weg naar hun winterverblijf. Deze koeien dragen helaas geen bloemen. 

Aangekomen bij ons appartement, arriveren net onze bovengeburen. De ene man is een Zuid-Afrikaan en hij maakt een klein praatje op veilige afstand van ons. Terug op het terras eten we ons avondeten en dessert van de bakker op. Ik was nog onze handdoeken en typ de blog bij.  

Ondertussen hebben we al wat ideetjes voor onze volgende bestemming. We gaan kiezen uit twee logementen en dat zal een beslissing voor morgen zijn. Slaapwel! 

Weer: 13 – 24 °C, zonnig en wolken

Hike: 8 km

Reacties

 1. - die schilderijen in de Spreuerbrücke met de skeletten zijn tof, love me some creepy paintings. Heb het opgezocht en de benaming is: "thema voor deze brug de danse macabre of Totentanz" de wikipedia pagina is super interessant hierover https://nl.wikipedia.org/wiki/Dodendans_(kunst) trouwens het klassiek nummer is ook super om naar te luisteren.
  - Dat water ziet er zo helder blauw uit :o
  - Jess je moet een Dirndl kopen, ik weet zeker dat je er zo mooi zou in uitzien!!!
  - Ik heb nog altijd zo een koebel van oostenrijk :3
  - Ik zou een koe gaan knuffelen hebben...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten