Day 12: Goodbye Switzerland, Hello Italy!

Woensdag 23 september 


Om 7u30 loopt de wekker af. We blijven nog enkele minuten liggen in bed en staan vervolgens op. Eerst kleden we ons aan om de laatste spullen in de koffers te laden. Daarna ontbijten we nog een laatste keer op ons terras. De bergen zijn helaas volledig bedekt met wolken. Ook de schaapjes zien er maar triestig uit. Goodbye bergen en schaapjes. We zullen het hier zeker en vast missen! Om 9u30 verlaten we ons heerlijk logement en brengen we nog de lege glas – en plastiekflessen naar de containers in het centrum van Lauterbrunnen. 

We rijden terug langs Luzern en vervolgens langs Zurich. Onderweg stoppen we voor een koffie en een plaspauze. Hier moeten we zelfs één euro betalen per persoon! Het is zelfs duurder dan een toiletbezoek in België. Ongelooflijk! 
Bij Davos rijden we langs de Fluelapassstrasse. Best wel mooi hier. 
Het laatste stuk van Zwitserland rijden we langs het Zwitserse Nationale Park. Het is mooi, maar we hebben al mooier gezien. We eten hier onze latere en kleine lunch, waar het toilet gratis en properder is. Na het eten van een berliner met rood fruit, proeven we eens van de Lindt chocolade met pretzel. Wow, super lekker. Had ik hier maar wat extra van gekocht voor thuis. We verlaten het Zwitserse Nationale park en merken dat het bij de wandelingen best wel druk is. Daarna rijden we onze volgende bestemming binnen, namelijk Italië. We rijden langs kleine dorpjes, smalle wegjes en kilometers lange appelvelden met schattige tractors. We staan geregeld in de file en overal zijn er werken op de baan. De wegen zijn hier dan ook beduidend slechter dan in Zwitserland. Maar we zien ongelooflijk veel regenbogen tijdens de langdradige rit. De laatste 100 kilometer zitten we eindelijk weer op de autosnelweg. Tom duwt het gaspedaal goed in en om 17u45 arriveren we in San Martin De Tor. Op ons terras beschikken we wederom van een mooi uitzicht. De sleutel van het appartement ligt onder de mat en we kunnen onszelf reeds inchecken. Alles ziet er prima uit. Er is ontsmettingsgel voorzien en er zijn zelfgemaakte muffins!We laden alles uit de auto, terwijl de echtgenoot van de eigenars al eens goeiendag komt zeggen. Ik doe ondertussen nog een extra reiniging met de dettol op de klinken, schakelaars, kranen en deurkasten. Daarna rijden we nog vlug naar de winkel voor de komende dagen. Hier in italië zijn ze wel verplicht om een mondmasker te dragen in de winkels. Het is allemaal weer wat zoeken en we zijn pas om 19u uit de winkel. Terug in het appartement laden we de spullen in de frigo en wandelen te voet naar een lokaal restaurantje. Helaas geen pasta, maar wel een Italiaanse pizza! 

Net na het opeten van onze pizza, komt de eigenares nog goedendag zeggen. Heel vriendelijke dame en ze droeg eveneens een mondmasker. Daarna frissen we ons op en typ ik alweer een dagje blog op onze website. De komende dagen geven ze niet zo schitterend weer, maar dat was overal in diverse landen. Dus moeten we er hier het beste van maken! Tot morgen! 

Weer: 12 – 22 °C, zonnig en wolken

Reacties

  1. Zo te zien was het een mooie rit naar jullie tweede bestemming, gelukkig!

    Amai, welkoms muffins! Hebben ze gesmaakt?? ze zien er alvast goed uit! En bloemetjes zie ik? Echte? ziet er een goeie plek uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten