Day 14: Animals and food shopping

Vrijdag 25 september 


Vandaag hebben we eens geen wakker gezet. Om 9u sta ik op en maak ik de koffie en het ontbijt klaar. Er hangt een beetje blauwe lucht bij onze berg en de zon schijnt een beetje door de wolken.

We eten ons ontbijt buiten op het terras op. Ondertussen zie ik nog een ander katje bij de boerderij zitten. 


Na het ontbijt chillen we een beetje in het zeteltje op ons terras. Ineens zie ik daar iets verschijnen op het terras. Tok tok tok, de kippen komen “hallo” zeggen. Haha, hoe lief! De zon blijft schijnen en het begint toch te kriebelen om ergens naar toe te gaan. Na nog een telefoongesprek met mijn papa, dat de afspraak bij ons thuis goed verlopen is, vertrekken we met de auto om wat rond te rijden. Tom wilt eens gaan kijken bij de Kronplatz. Dit is een 2.275 meter hoge berg aan de rand van de Dolomieten, vlak bij Bruneck. Om een lang verhaal kort te maken… Google maps heeft ons verkeerd zitten sturen en uiteindelijk kwamen we er achter dat we er enkel geraakte met een kabellift of al wandelend. We hebben geen zin om geld te geven of te wandelen, gezien de berg toch niet te zien is. 


Ik mag nu kiezen wat we doen en ik had gisteren al eens gezocht of er geen wildpark in de buurt is. Bij zo een slecht weertje is het wel leuk om op bezoek te gaan bij de diertjes. Door de corona kunnen deze parken ook wel wat extra steun gebruiken. We rijden naar het Parco Fauna Wild Park, dichtbij de grens van Oostenrijk en betalen zes euro per persoon. Je kan hier ook voor twee euro een potje voedsel kopen, maar we hebben geen twee euro op zak! :( Er zijn al enkele dieren kwaad. Sorry!
Gelukkig zijn niet alle dieren kwaad op ons! 
Sommige zijn dolenthousiast en andere liggen gewoon te slapen.

En andere diertjes zijn zooooo schattig…Of andere dieren hebben geen zin in bezoek en blijven ver weg. 

Ze zien er alleszins goed verzorgd uit en ze hebben een mooi uitzicht. Behalve vandaag is het druilerig weer… 


Hoewel het slechte weer, was het reeds een leuke dag. We waren hier helemaal alleen! En het park is volgens √©√©nrichtingsverkeer, dus coronaproof goedgekeurd!  Hierna rijden we langs het stadje Bruneck in de gietende regen. Er zijn wel leuke winkeltjes, maar hierin rondwandelen is goed om ziek te worden. We beslissen om door te rijden naar de grote supermarkt! Het is hier enorm druk, maar iedereen draagt mondmasker (al dan niet correct). Misschien zouden we het beter mond- & neusmasker noemen voor sommigen. Nuja gewoon niet aan gezicht komen en achteraf goed de handen ontsmetten. We lopen hier ruim meer dan een uur binnen. Vanavond koken we zelf en we hebben enkele voorraden ingeslaan… 

Jess chocolade!

Tom zijn likeur! 

En voor de katjes, speciaal voor Mollie aka Molly op zijn Amerikaans! Nu hebben ze Zwitserse en Italiaanse snoepjes! 

Terug buiten is het gestopt met regenen, maar de temperatuur is goed gezakt. Aangekomen in het appartement ontsmetten we de handen en nogmaals de kasten, klinken die we aangeraakt hebben. Tijdens de aperitief belt mijn papa nog eens dat hij onze parasol verzet heeft, want er is een storm op komst! Alles gaat nog goed met het thuisfront, de katjes en de visjes. We maken er een gezellige avond van en ik bak onze fameuze schnitzels! 

Lekker zijn ze weldegelijk! Geen vette randen of dergelijke, maar super lekker mals vlees. Samen met nog enkele ovenfrietjes, een lekkere en goedkope maaltijd. 

Na het avondeten, ruimen we alles op en steek ik de vaatwasmachine aan. Als je elke dag kookt, hoort dit er nu ook helaas bij. Tom en Teddy kijken naar de slechte film “Escape plan 2” (sorry Teddy, ik ben geen fan), terwijl ik nog een dagje blog op de website publiceer. Tom heeft nog honger en we eten onze dessert op. 


Daarna typ ik al een beetje van onze dag vandaag, terwijl we Sherlock Holmes 2 bekijken op Netflix. Na de film gaan we slapen en misschien staan we morgenochtend op met een laagje verse sneeuw op de bergen! ;) Slaapwel! 

Weer: 7 – 13 °C, wolken en regen (beetje zon op terras)

Reacties

 1. aawwww, hoe schattig en leuk om kippen op bezoek te hebben <3 (overtuigde het tom niet om er zelf te houden? ;) )
  Tof wildpark, jammer dat je geen eten kon kopen voor de diertjes :(( wat voor schatjes allemaal! Hou vooral van die biggen, so cute!! zou er eentje gestolen hebben (een gewone en een everzwijn)
  Amai, jullie hebben heel wat gekocht :o ziet er goed uit!
  en de schnitzel ziet er ook lekker uit!!
  en ja Escape plan 2 is slecht :p

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten