Day 6: A Visit to James Bond Piz Gloria and A hike

Donderdag 17 september

Vandaag loopt de wekker af om 7u20. We doen nog even op het gemak en drinken nog een koffie op het appartement. Het ontbijt en de lunch gaan mee in onze rugzak. Om 8u wandelen we naar het centrum van Lauterbrunnen om daar rond 8u35 een kabellift naar Grütschalp te nemen. 

Iedereen draagt zijn mondmasker op de kabellift, want dit is overal verplicht. Bij Grütschalp stapt iedereen uit de kabellift. Een aantal mensen gaan verder met het treintje richting Mürren. De meesten kiezen voor het wandelpad, maar gaan de andere kant op. We wandelen grotendeels alleen richting Mürren. De weg is relatief vlak met enkele kleine klimmetjes en naast ons ligt het treinspoor.

We hebben nog niet ontbeten en onze magen beginnen te grommen. Tijd voor het ontbijt met een uitzicht! 


Na ons ontbijt, wandelen we al snel Mürren binnen. Het is een autovrij dorpje en het ziet er daardoor heel gezellig uit. In het enige souvenirshopje koopt Tom nog een magnetische flessenopener. En op een grasvlakte spotten we meerdere gemzen aan, een soort van berggeiten. 


Vervolgens wandelen we verder naar het volgende kabelliftstation om van hieruit naar de Schilthorn te gaan. We stappen nogmaals over bij het kabelliftstation Birg. Van hieruit hebben we reeds een prachtig zicht op de bergen. Het zijn trouwens deze bergen, waar we afgelopen zondag nog naartoe zijn gegaan. Van links naar rechts, zien we de Eiger, Mönch en de Jungfraujoch. 
We willen nog hoger gaan en nemen de kabellift richting Schilthorn, Piz Gloria. De drukte valt alleszinds goed mee en het platform is groot genoeg voor het publiek. Weet je ondertussen al wat de hint van gisteren was inzake James Bond? Wel, Piz Gloria is namelijk de filmlocatie van de James Bond film “On her Majesty’s Secret Service”. Ze hebben hier zes van de negen maanden gefilmd op deze fantastische bestemming. 


Alles is natuurlijk een beetje gehyped inzake James Bond, maar oh zo leuk. Er is een cinema, leuke shop, museum, wandelpad met filmscènes en de Skyline shot! 

We vinden het hier echt wel leuk en in de shop kopen we enkele leuke souvenirs. Daarna nemen we terug de kabellift naar Birg, waar we zelfs The Top of Europe spotten aan de overkant. Ondertussen is het wel al wat drukker geworden en we besluiten om terug met de kabellift naar Mürren te gaan.   Terug aangekomen in Mürren, wandelen we langs de prachtige vallei richting Gimmelwald. Onderweg stoppen we nog voor een lunch met een uitzicht! 


Het is enorm warm en ondanks we afdalen, hebben we een enorme dorst. Aangekomen in Gimmelwald, beslissen we om iets te drinken bij de Schwarz Mönch. Er is geen volk en het terras heeft een prachtig uitzicht. Ik bestel een cola-light en Tom kiest voor het biertje “Schwarz Mönch”, dat ze trouwens zelf brouwen. Ik heb ook wel zin in een ijsje en de eigenares, vertelt ons dat er een minuutje verderop, een zelfgemaakt lokaal ijsje kan kopen. Tom haalt voor mij een ijsje met pistache smaak. Ondertussen komen er meer en meer mensen toe om iets te benuttigen op het terras. 


De eigenares weet niet meer wie eerst bestellen. Eens Tom terug is, zit het terras zo goed als volledig vol. Heel grappig, want toen we toekwamen, was ze met haar was en kindje bezig. Terwijl haar britse echtgenoot aan het bellen was en zei dat ze geen volk zagen. Heb ik dan weer volk gelokt? Zouden misschien toch eens een bedrijfje moeten opstarten... 

Na een heerlijke frisse pint voor Tom (hij koopt zelfs enkele flesjes om mee te nemen) en ijsje, wandelen we verder de vallei in, richting Stechelberg. De afdaling gaat gepaard met enkele prachtige watervallen en het spotten van twee eekhoorns! Eens we in Stechelberg arriveren, wandelen we zo goed als vlak, richting Lauterbrunnen. We wandelen langs grote weides met grazende koeien, nog een waterval en katjes! 

Vervolgens volgen we de rivier terug naar ons appartement. We eten nog de overschot van onze spaghetti op en ik post nog een blogverhaal. Het was een heerlijke dag met mooie uitzichten en een aangename wandeltemperatuur. Op ons wandelpad hebben we slechts een handvol mensen gezien. Het is hier wel duidelijk minder druk in de week dan in het weekend. We hebben ondertussen ook besloten om een dagje langer te blijven op het appartement. De eigenares heeft ons een ferme korting gegeven, wat een meevaller om deze perfecte dag af te sluiten! Tot morgen! 

Weer: 12 – 24 °C, zonnig
Hike: 21 km
Wildlife: 8-tal gems, 2 eekhoorns

Reacties

  1. Die foto van Tom als James Bond bewaar ik, mss bewerk ik die ooit en gebruik ik hem voor iets! Maar vind het echt zo een leuke foto's, net zoals al de andere (weeral!)

    Zijn er niet nog films van JB die deels ofzo afspelen in Zwitserland? Ik herinner me toch 1 met roger moore of Sean Connery... Zal ik eens moeten opzoeken.

    Nu weeral prachtige natuur, prachtige dieren en een prachtige bijna minoes lookalike (zwarter dan minoes!) ook mooie beelden! die vos is mooi!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten