Day 8: Stargazing and a cloudy day

Zaterdag 19 september


Om 1u30 loopt de wekker af. Na een kleine tien minuten staan we op en zet ik het koffiemachine aan. We kleden ons aan en drinken nog elk een koffie. Om 1u50 rijden we met de auto naar een donkere plek, waar we de camera op statief klaarzetten. We laten onze ogen wennen aan het donker en zien enorm veel sterren verschijnen. 


Rond 3u30 rijden we terug richting het appartement en vallen rond 4u terug in slaap. De volgende ochtend worden we wakker rond 10u. Amai, het is al laat. Vandaag doen we nog maar eens een dagje op het gemak. We starten met een brunch op ons terras. 

Daarna rijden we naar Grindelwald. We parkeren de auto bij het sportcentrum en kuieren in de winkelstraat. We zijn hier welgeteld 57 minuten geweest en vonden het hier niet ons ding. De weg terug naar Lauterbrunnen stoppen we nog bij het winkelcentrum van Interlaken en voor de laaghangende wolken over de vallei. Vandaag is het een zeer bewolkte dag in de vallei. In het winkelcentrum kopen we enkele speciale snacks voor de katjes. Ook bezoeken we de supermarkt voor avondeten en kopen we een lekker taartje voor bij de koffie. Het taartje smaakt trouwens heerlijk op ons terras terwijl Tom naar de Ronde van Frankrijk kijkt. We genieten heerlijk van de rust op ons terras. 


Oh ja, ondertussen hebben we ook beslist om hier alsnog langer te blijven. Pas woensdag vertrekken we naar een nieuwe bestemming. Ik was onze gebruikte mondmaskers en typ de blog verder bij, terwijl we heerlijk aperitieven op het terras. De bergen komen zelfs weer tevoorschijn! 

Een uurtje later kijken we nog naar de film “The Eiger Sanction”, over de beklimming van de Eiger met Clint Eastwood. Deze berg hebben we trouwens al gezien, maar morgen gaan we er nog eens naartoe wandelen. Bij de film smullen we van onze zelfgemaakte hamburger met frietjes. 

Na de film met Clint Eastwood bekijken we nog een film over klimmers, “Touching the Void”. Het is eerder een documentaire, maar wel een straf verhaal! Rond 23u gaan we slapen. Morgen gaan we nog eens een grote wandeling doen te voet vanuit ons appartement. Ze geven morgen vanaf de middag regen uit, dus hopelijk zijn we op tijd terug in het appartement. 

Weer: 12 - 20 °C, wolken en lichte regen

Reacties

  1. heb zin in die koffiekoek die je 's morgens opgegeten hebt, ziet er zo goed uit! En heb nog nooit zoveel sterren gezien aan de hemel, betekent wel dat het daar goed donker was, plus en min punt voor mij (zou die sterren niet zijn met het blote oog met men nachtblindheid) Nu, jullie hebben een mooie plek gevonden om te logeren!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten