Day 9: An unexpected Journey in the Swiss Mountains

Zondag 20 september


Vandaag proberen we nog eens vroeg op te staan om een lange wandeling te gaan doen. Het zou vandaag bewolkt zijn met kans op veel regen, maar bij het opstaan, zien we de bergen weer glunderen bij ons ontbijt. 

Iets na 9u30 vertrekken we te voet vanuit ons appartement richting Wengen. Wat een mooi weer zeg! 

De weg naar Wengen is vanuit ons appartement een kleine 1u30 wandelen. Echter is het de hele tijd steil naar boven. Maar Tom doet nog eens een Tommeke door zijn camera te vergeten op het appartement. We zijn ondertussen nu toch al 15 minuten weg van het appartement. Er zit niets anders op, dan dat Tom zijn camera gaat halen en ik reeds alleen naar boven wandel. De afspraak is om elkaar weer tegemoet te komen in Wengen. Gelukkig heb ik Teddy nog bij mij om te vloeken op de steile klim naar boven. 

Foto's van Jess haar wandeling. 
Foto's van Tom zijn wandeling. 
Op het einde is er echter nog een splitsing naar Wengen. De weg “Wengen – kirche” en de weg “Wengen station”. Ik kies station en Tom kiest kirche. Om 11u arriveer ik aan het station en zet mij op een bankje om te rusten en mijn fles water leeg te drinken. Het is hierboven ook stralend weer. Tom spot ik rond 11u15, maar hij kwam dus langs de andere kant naar boven. Ondertussen heeft hij nog een muziekgroepje bij de kerk kunnen filmen. Leuk! Terug bij mij, wandelen we nog even in de winkelstraat. Het is hier heel rustig! In de souvenirshop kopen we nog een leuk item voor thuis en bij de bakker kopen we koekjes voor bij de lunch. Daarna wandelen we naar het station van de kabellift. Deze kabellift gaat vervolgens naar Männlichen, waar we dan wandelen naar Kleine Scheidegg. In de kabellift zitten toevallig Belgen in! We zien samen een gem, die we vanuit de kabellift spotten. Ze hebben hier een huis in Zwitserland en de vrouw geeft ons de tip om nog naar het panorama uitzicht te wandelen. Dat doen we dan ook! 

Hierna wandelen we een klein stukje terug naar beneden en zien we steeds meer wolken binnenkomen. Ik zal ze wel verjagen met mijn paraplu!! 

De wolken hebben geluisterd! We eten bij dit uitzicht onze lunch en koekjes op! 

Na de lunch wandelen we naar Kleine Scheidegg met zicht op de Eiger, Mönch en de Jungfrau. Beneden in de vallei hebben we zicht op het dorpje Grindelwald. 
Aangekomen in Kleine Scheidegg is het wel druk, maar zeker niet meer de drukte van vorige week zondag. Toen was het gigantisch druk, nu enkel een gezellige drukte. We wandelen nog wat rond en stappen de grote souvenirshop binnen. Tom spot hier een leuk sauskannetje in de vorm van een koe met belletje! Het is tevens hun laatste stuk. 


Terug buiten uit het winkeltje neem ik nog een foto van het hotel, waar een deel van de film “Eiger Sanction” zich afspeelde. 

Vervolgens wandelen we helemaal naar beneden tot in Wengen. We wandelen nog een groot stuk van het wandelpad langs de drie fameuze bergen. We zien zelfs watervallen, de reflectie in een klein meertje en the Top of Europe.  

We nemen nog enkele familiefoto's! Teddy is helemaal in de ban van de drie bergen, waarbij hij gewoon wilt omhoog springen! Gelukkig is dit nog goed afgelopen!De wolken zijn na onze meerdere foto’s volledig over de bergen gaan hangen. Goed getimed! Terug in Wengen, stoppen we nog even bij de bakkerij voor nog een andere lekkere specialiteit. Deze koek smaakt vooral naar hazelnoot. We kopen nog twee vogelnestli om in het appartement morgen op te eten. 

Daarna wandelen we terug langs dezelfde weg naar beneden tot ons appartement in Lauterbrunnen. We spotten hier nog een megagrote paddenstoel! 


Terug in het appartement begint het ineens te regenen. Amai, we hebben het dus heel goed getimed! Tijdens het douchen valt ineens de elektriciteit uit. In de verte is het zelfs beginnen te donderen en bliksemen. Gelukkig is na een kleine 10 minuten, de elektriciteit weer aangegaan. 

Als avondeten smullen we van een pizza en kijken we naar de film Sherlock Holmes. Ik typ nog een dag van de blog bij en we gaan slapen. Morgen gaan we op uitstap met de auto!

Weer: 12 – 22 °C; zonnig en wolken

Hike: 24 km

Wildlife: 1 gem, 3 eekhoorns

Reacties

  1. Wat een panorama, wow :o :o :o Verbluffend!

    En tom was weer gevaarlijk op een rots, damn, kon er van gevallen zijn! Maar de foto's van jullie beide zijn oh zo schattig <3

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten