Day 17 & 18: The last moments in the Dolomites

Maandag 28 september & dinsdag 29 september


Aangezien het gisteren een fysiek zware dag was, slapen we uit tot bijna 9 uur. Normaal hadden we ook een wandeling gepland, maar in die regio is het voor een hele dag bewolkt. Zeer jammer! We hebben dan ook beslist om morgen terug naar huis te keren. De Dolomieten zullen we zeker en vast wel nog eens bezoeken. Er is nog zo veel te ontdekken, maar vandaag doen we een dagje op het gemak. Ik maak een lekker ontbijt klaar, dat we opeten in onze keuken. Het is vandaag enorm koud buiten! 

We drinken wel onze koffie in ons zeteltje buiten op. Er ligt nogmaals extra verse sneeuw op onze berg! 

Daarna vult Tom het Public Health Passenger Locator Form in, dat werd opgesteld bij terugkeer naar eigen land. We maken ook reeds een afspraak bij de dokter om een coronatest af te leggen. We zitten niet in een rode zone, maar wel in een oranje zone. Dus lijkt het ons ook meer dan normaal om te testen op corona. No way, dat ik in contact wil komen met onze familie, andere mensen, als het risico bestaat op besmetting. Ik post nog een dag op onze blog en daarna rijden we eens naar Bruneck. Hier wouden we vorige keer al eens rondwandelen, maar toen was het aan het stormen… En nu arriveren we hier om 12u en zijn de winkels dicht tot 15u. LOL! 
Na het bezichtigen van de gesloten winkels en enkele gebouwen, zie ik het ijssalon Fityo. We kopen elk een ijsje, Ferrero Rocher en voor mij nog een bol Pistachio. Bovenop enkele snoepjes en het smaakt heerlijk! 

Daarna verlaten we het stadje Bruneck en rijden we enkele uren rond. We wouden eigenlijk op zoek gaan naar souvenirshops, maar die zijn hier heel moeilijk te vinden… Langs de weg zien we meerdere kastelen en ongelooflijk veel wegenwerken. 
Uiteindelijk rijden we nog eens naar Val Gardena langs de besneeuwde bergtoppen en toch wel de mooiste bergroute van deze reis. We zien hier dan ook meerdere sportauto’s langs de bochtige weg racen. Uiteindelijk arriveren we in Ortisei, waar er enkele leuke winkeltjes bij elkaar liggen. We merken ook op dat ze hier vooral creaties in hout verkopen, alsook kerkbeelden en kerstdecoraties. Er is niet echt iets dat ik in de reiscollectie wil toevoegen, dus rijden we zonder aankoop verder de bergroute in. 


Het begint vroeg donker te worden en we nemen nog een laatste foto met uitzicht op de bergen. Ik spot zelfs nog wildlife, een hert beneden in de vallei. We zullen het hier zeker missen! Jammer dat we niet nog een wandeling konden doen, maar we zijn door de beklimmingen in de bergen moe geworden. En helaas was het weer vandaag ook niet al te best. 

We beslissen om nog een laatste keer eten te gaan ophalen bij “La Tor”. Het is drukker dan gisteren, maar na 20 minuten wachten is ons eten reeds klaar. Terug op het appartement, frissen we ons op en genieten we van de lekkere maaltijd.   


We kijken nog naar een film op Netflix en ik typ nog een dagje blog, dat later online zal komen. Helaas ben ik te moe om het nog te posten. Morgen vertrekken we terug richting huis. 

Terugkeer naar huis op dinsdag 29 september

Om 7u30 loopt de wekker af en na een 15-tal minuten staan we op. We doen meteen onze kledij aan en leggen de spullen in onze koffers. Na het opfrissen, eten we voor een laatste keer ons ontbijt in het appartement op met uitzicht van de berg. 


Daarna vullen we de autokoffer met al onze spullen. We nemen afscheid van Maria, de eigenares van het fantastische appartement (ik beveel het ten zeerste aan iedereen aan, zal nog toegevoegd worden in overzicht logement). Ik zou met Maria uren kunnen praten, echt een geweldige lieve vrouw! Ze heeft zelfs voor ons een kleine attentie! Hoe lief! 

Een beetje verdrietig vertrekken we richting BelgiĆ«. Op de weg valt het mee qua verkeer. We rijden langs Oostenrijk, maar de bergen zitten grotendeels in de wolken. Het is trouwens enorm koud en eten onze latere lunch in de auto op. In een shop met eetgelegenheid kopen we nog een chocolade muffin. Tussendoor stoppen we nog voor toiletbezoeken (meestal betalend) en om de beentjes even te strekken in Duitsland. 
Uiteindelijk rond 21u45 arriveren we terug thuis bij onze katjes en visjes! Eentje was uiteraard heel tevreden! ;) 

Conclusie van de reis volgt later! Alvast super bedankt aan schoonzus om alweer op elke post te reageren en de meerdere mensen die een like hebben gestuurd via onze Facebookpagina! Ook merci aan de stille lezers! ;) 

Tot de volgende roadtrip! 

Weer: 0 – 17 °C, zon en regen

Reacties

 1. Hier een reactie van 'een stille lezer': het was leuk om met jullie te mogen meereizen!
  Jullie hebben prachtige tochten gedaan! Sportief!
  Thanks stan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 1) van wie is dat romeins beeld? of is het geen specifiek iemand?
  2) sorry dat dit onbeleefd overkomt, maar wat moet dat houten geschenk voorstellen :x

  Ik heb alvast enorm genoten om jullie blog te lezen, tis zo leuk en elke dag naar uitgekeken!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten